Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Σουφλέ μανιταριών

Υλικά
  • 400 γρ. πατάτες
  • 350 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 600 γρ. μπεσαμέλ
  • 30 ml λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 30 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Αφού βράσουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το
βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε τα μανιτάρια και μετά από 5' περίπου σβήνουμε με το κρασί. Αναμιγνύουμε τις πολτοποιημένες πατάτες με το μείγμα των μανιταριών, προσθέτουμε την μπεσαμέλ, το αλάτι ,το πιπέρι, την τριμμένη παρμεζάνα και τα ομογενοποιούμε. Χωρίζουμε την ζύμη σε ραμεκέν ή σε φόρμα για muffin ( πασπαλίζουμε εαν θέλουμε με τριμμένη παρμεζάνα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15' στους 170 C. ¨επειτα ψήνουμε στους 200 C  για άλλα 5-7 λεπτά.

*Για την μπεσαμέλ:http://info4foods.blogspot.gr/2014/09/blog-post_36.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου