Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Cinnamon rolls (ρολλά κανέλας)

Υλικά
Για την ζύμη:
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
  • 220 γρ. χλιαρό γάλα
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
Για την γέμιση: 
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3  κ.σ. κανέλα
  • 70 γρ. βούτυρο
Για το γλάσο τυριού: 
  • 110 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γρ. άχνη
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 στίκ βανίλιας
Εκτέλεση
 
Βάζουμε το χλιαρό γάλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την μαγια ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τ' αυγά.
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Την ζυμώνουμε καλά (μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας) και την αφήνουμε να "ξεκουραστεί" σε ζεστό μέρος σκεπασμένη για 1 1/2 ώρα. Έπειτα την ζυμώνουμε για 5' και την απλώνουμε σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο "φύλλο". Αλοίφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5 εκατοστών.
Τοποθετούμε τα ρολλά σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 25 λεπτά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20' περίπου στους 200 C.
Παράλληλα φτιάχνουμε το γλάσο βάζοντας σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το τυρί κρέμα, το αλάτι, τους σπόρους από την βανίλια και χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια ρευστή σάλτσα. Όταν ψηθούν τα ρολά κανέλας τα αλοίφουμε με το γλάσο όσο είναι ακόμη ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου