Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ταλιατέλες με μανιτάρια και μικρές γαρίδες σε ρόζ σάλτσα

Υλικά
  • 400 γρ. ταλιατέλες
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. γαρίδες μικρές αποφλοιωμένες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml χυμό ντομάτας
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • 1 πρέζα μπούκοβο καυτερό
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 80 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση

 Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό(αλ ντέντε) και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα μανίτάρια, το μπούκοβο, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαφανίσει το κρεμμύδι και αμέσως μετά προσθέτουμε τις γαρίδες. Μόλις οι γαρίδες πάρουν χρώμα (μετά από 2-3 λεπτά)*, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού η σάλτσα.

*Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε κατ. γαρίδες τις ξεπαγώνουμε πρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου