
- 500 γρ. λινγκουίνι με μελάνι σουπιάς
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. σολομό κομμένο σε μέτρια τετράγωνα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 80 γρ. παρμεζάνα
- 30 γρ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι , ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 50 ml λευκό κρασί
- 80 ml ζωμό ψαριού/λαχανικών
- 30 ml ελαιόλαδο
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό(αλ ντέντε) και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε τον σολομό. Μόλις θωρακιστεί ο σολομός από όλες τις πλευρές του (μετά από 3-4 λεπτά) σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , τον ζωμό ψαριού, το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και αμέσως μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε άλλη μια φορά και μόλις ομογενοποιηθεί το βούτυρο με την σάλτσα σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου