Υλικά
Κόβουμε το χοιρινό μπούτι σε μέτρια καρέ.Κόβουμε τις baby πατάτες στην μέση
και τα μανιτάρια σε τέταρτα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί (χοιρινό-πατάτες-μανιτάρια) και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τον χυμό από πορτοκάλι, την ρίγανη και 360 ml νερό*. Ανακατεύουμε, το προσθέτουμε στο ταψί μαζί με το δεντρολίβανο και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. Μόλις περάσουν τα 40 ' ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 20' περίπου.
*Ανάλογα το ταψί που έχουμε μπορεί να χρειαστεί άλλη ποσότητα νερού.Εμείς θέλουμε να σκεπαστούν ίσα-ίσα τα υλικά με το νερό.
- 400 γρ. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
- 200 γρ. baby πατάτες
- 200 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα/πλυμμένα
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 50 ml ελαιόλαδο

Κόβουμε το χοιρινό μπούτι σε μέτρια καρέ.Κόβουμε τις baby πατάτες στην μέση
και τα μανιτάρια σε τέταρτα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί (χοιρινό-πατάτες-μανιτάρια) και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τον χυμό από πορτοκάλι, την ρίγανη και 360 ml νερό*. Ανακατεύουμε, το προσθέτουμε στο ταψί μαζί με το δεντρολίβανο και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. Μόλις περάσουν τα 40 ' ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 20' περίπου.
*Ανάλογα το ταψί που έχουμε μπορεί να χρειαστεί άλλη ποσότητα νερού.Εμείς θέλουμε να σκεπαστούν ίσα-ίσα τα υλικά με το νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου