Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μους λευκής σοκολάτας

Υλικά
  • 200 γρ.μαλακό βούτυρο
  • 300 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας σπασμένη σε κομμάτια
  • 7 αυγά
  • 25 γρ. ρούμι
  • 1 λοβό βανίλιας
Εκτέλεση

 Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο
και όταν λιώσει  το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμετην κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μια σφιχτή  μαρέγκα και αμέσως μετά προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το ρούμι και τους σπόρους της βανίλιας, ανακατεύοντας σιγά-σιγά με την βοήθεια μιας σπάτουλας. Αφήνουμε την μους στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

*Μπορεί να σερβιριστεί είτε με κάποια μαρμελάδα της προτίμησης μας, είτε με φρέσκα φρούτα (οπως π.χ. φράουλες, βατόμουρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου