
- 1,5 kg σελινόριζα
- 110 γρ. βούτυρο
- 240 ml κρέμα γάλακτος
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κομμάτια. Τη βάζουμε σε
κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό και την αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τη σελινόριζα. Την αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά την περνάμε από το μπλέντερ και την πολτοποιούμε. Τοποθετούμε τον πολτό της σελινόριζας σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος χλιαρή, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου