
- 250 γρ. ταλιατέλες
- 70 ml κρέμα γάλακτος
- 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 200 γρ. καπνιστό σολομό
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι φρ.κρεμμύδάκι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. φοινόκιο ψιλοκομμένο
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κ.γ. άνιθο ψιλοκομμένο
- 70 ml ζωμό ψαριού ή λαχανικών
- 40 ml ούζο
- αλάτι,πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό(αλ ντέντε) και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι,το φρ. κρεμμύδι,το φοινόκιο και τον καπνιστό σολομό. Σωτάρουμε μέχρι να διαφανίσει το κρεμμύδι και αμέσως μετά σβήνουμε με το ούζο. Μόλις το ούζο εξατμιστεί σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για άλλα 2-3 λεπτά.Αμέσως μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά,την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και στο τέλος δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με τον άνιθο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου