Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ογκρατέν με μπρόκολο,κουνουπίδι,φέτα και μπέικον

Υλικά
  • 1 μπρόκολο
  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. κασέρι/γκούντα τριμμένο
  • 30 ml λευκό κρασί
  • 600 γρ. μπεσαμέλ
  • αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα "τεμαχίζουμε" σε
μπουκετάκια. Σε ένα τηγάνι  λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε το μπέικον, το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά. Αμέσως μετά σβήνουμε με το κρασί και μετά απο 2 λεπτά αποσύρρουμε από την φωτιά. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την φέτα, το κασέρι, τα σωτάρισμενα λαχανικά με το μπέικον και αλάτοπιπερώνουμε. Στρώνουμε τα υλικά σε ένα βουτυρωμένο ταψί και προσθέτουμε την μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C  για 25-30 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει).
Για την μπεσαμέλ : http://info4foods.blogspot.gr/2014/09/blog-post_36.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου