
- 2 φέτες τσιαπάτα μπαγιάτικη ή έναν ντάκο σπασμένο
- 4 μέτριες ντομάτες χοντροκομμένες
- 1/2 αγγουράκι χοντροκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε ροδέλες
- Μερικά φύλλα χοντροκομμένο βασιλικό
- 30 ml κρασόξιδο
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρίβουμε την σκελίδα σκόρδο στις φέτες της τσιαπάτας και τις αλόιφουμε με λάδι.Τις ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
C.Αφού κρυώσουν βρέχουμε το ψωμί/παξιμάδι με το νερό το αφήνουμε να στραγγίξει και να μαλακώσει για 5 περίπου λεπτά.
Σ' ένα μπολ, ανακατέυουμε την ντομάτα με το αγγουράκι, το σέλερι και το κρεμμύδι. Σπάμε την τσιαπάτα σε μικρότερα κομμάτια και την προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά. Προσθέτουμε το βασιλικό και τα περιχύνουμε με το ξύδι και το μισό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε τη σαλάτα να "σταθεί" για 5-10 λεπτά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου