
Για την ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. φρ. μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 250 ml νερό χλιαρό
- 45 ml ρακή
- 60 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. ξινομυζήθρα
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό ( προσέχουμε να μην είναι ζεστό το νερό γιατί θα
καταστρέψουμε την μαγιά). Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό με την μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την ρακή και ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το αλεύρι . Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αμέσως μετά καλύπτουμε το μπολ με την ζύμη με μία υγρή πετσέτα ή με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 60-90 λεπτά να φουσκώσει.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια των 50-60 γραμμαρίων (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να κάνουμε). Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε έναν λάκκο στην μέση του και βάζουμε μια κουταλιά ξινομυζήθρα. Κλείνουμε την ζύμη γύρω γύρω και το πλάθουμε στα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια μικρή μπάλα. Αμέσως μετά την πιέζουμε με τις παλαμες μας από το κέντρο προς τα έξω ( θα γίνει σαν χοντρό ζυμάρι πίτσας). Συνεχίζουμε την διαδικασία με όλα τα ζυμάρια που έχουμε. Τηγανίζουμε σε ηλιάλαιο ή ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
* Σερβίρονται με μέλι και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου