Υλικά

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα κάστανα, τα πράσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα μας για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα. Στη συνέχεια, περνάμε τη σούπα από το μύλο των λαχανικών ή το μπλέντερ και τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Τη ζεσταίνουμε ξανά για ένα λεπτό, χωρίς να πάρει βράση και προσθέτουμε το βούτυρο. Τη σερβίρουμε ζεστή.

- 40 κάστανα ξεφλουδισμένα
- 1 κλαράκι θυμάρι
- 1-2 μέτρια πράσα κομμένα
- 1 κρεμμύδι κομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κλαράκι σέλινο
- 2½ lt νερό
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 120 ml γάλα
- 3 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι-πιπέρι
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα κάστανα, τα πράσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα μας για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα. Στη συνέχεια, περνάμε τη σούπα από το μύλο των λαχανικών ή το μπλέντερ και τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Τη ζεσταίνουμε ξανά για ένα λεπτό, χωρίς να πάρει βράση και προσθέτουμε το βούτυρο. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου