Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Χοιρινό κότσι με μπύρα

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κότσι με το κόκκαλο (1 μεγάλο ή 2 μικρά)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 330 ml μπίρα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 8-10 βρασμένες πατάτες για το σερβίρισμα
  • 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τα ¾ της ποσότητας της μπίρας και περιχύνουμε το κρέας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20΄.
Προσθέτουμε στο ταψί την υπόλοιπη μπίρα. Ψήνουμε για 2 ώρες, γυρίζοντας 1 φορά.
Αλείφουμε το κρέας με το βούτυρο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10΄ ακόμη, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου