Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κότσι με το κόκκαλο (1 μεγάλο ή 2 μικρά)
- 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
- 330 ml μπίρα
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 8-10 βρασμένες πατάτες για το σερβίρισμα
- 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τα ¾ της ποσότητας της μπίρας και περιχύνουμε το κρέας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20΄.
Προσθέτουμε στο ταψί την υπόλοιπη μπίρα. Ψήνουμε για 2 ώρες, γυρίζοντας 1 φορά.
Αλείφουμε το κρέας με το βούτυρο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10΄ ακόμη, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου