Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Δίπλες

Υλικά
  • 5-6 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι όσο πάρει η ζύμη
  • 6 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Χυμός 2-3 πορτοκαλιών
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
Για το τηγάνισμα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού  σπορέλαιο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • 1½  φλιτζ. τσαγιού νερό
  • Χυμός ½ λεμονιού
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίχνουμε τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιών, το βούτυρο, το αλάτι και τη σόδα.
Τα ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή που θα πλάθεται και θα ανοίγει σε φύλλο, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και τη ζυμώνουμε πάλι μέχρι να μαλακώσει. Την ανοίγουμε, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε φύλλα μικρά ή μεγάλα και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Τις τυλίγουμε σαν ρολά ή τις δένουμε σαν φιόγκους και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με αρκετό λάδι καυτό.
Όταν πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, τις βγάζουμε και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά περίπου.
Βάζουμε τις δίπλες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με το σιρόπι. Τις πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου