Υλικά
- 1½ κιλό φιλέτο χοιρινό μπούτι
- 50 γρ. καρυδόψιχα
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 60 γρ. βούτυρο
- 4 μήλα
- 150 ml γλυκό μοσχάτο κρασί
- 6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουμε το κρέας, το
στεγνώνουμε και το δένουμε με σπάγκο. Το αλατοπιπέρωνουμε καλά και το
βάζουμε σε ταψί. Διαλύουμε το μέλι στο κονιάκ και αλείφουμε με
το μίγμα το κρέας. Μοιράζουμε το μισό βούτυρο και τα φυλλαράκια του φασκόμηλου σε διάφορα σημεία του σκεύους.
Περιχύνουμε με το μισό κρασί και ψήνουμε το φαγητό μας για 1 ώρα,
περιχύνοντάς το συχνά με το ζωμό του. Στη μέση περίπου του ψησίματος,
προσθέτουμε λίγο νερό και το υπόλοιπο κρασί. Στο μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μήλα. Στη 1 ώρα
προσθέτουμε γύρω από το ψητό μας, τα μήλα,τα καρύδια και το υπόλοιπο βούτυρο.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για
άλλη ½ ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κρέας και να μαλακώσουν τα
φρούτα. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και κόβουμε με ψαλίδι τον
σπάγκο που δέσαμε το κρέας. Το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τα
φρούτα του στην ίδια πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου