
- 1 αβοκάντο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 2 κλαδιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1/2 λάιμ το χυμό και το ξύσμα
- αλάτι
- πιπέρι
Κόψτε το αβοκάντο στη μέση οριζόντια περιμετρικά του κουκουτσιού. Με τα χέρια στρίψτε το αβοκάντο και χωρίστε το στα δυο.
Αφαιρέστε
το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρέστε τη σάρκα και βάλτε τη σε ένα
μπολ. Με ένα πιρούνι ή στο μούλτι σπάστε το αβοκάντο. Αν θέλετε μπορείτε
να αφήσετε και μερικά χοντρά κομμάτια ή να το κάνετε όσο λείο θέλετε.
Ψιλοκόψτε πάρα πολύ καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε το κύμινο και το ελαιόλαδο.
Κόψτε τη ντομάτα στη μέση, αφαιρέστε με ένα κουτάλι τα σπόρια και κόψτε σε κυβάκια.
Τα προσθέτετε όλα μαζί στο μπολ με το αβοκάντο.
Προσθέστε τα αρωματικά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και τα ανακατεύετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου