Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Πουρές σελινόριζας

Υλικά
  • 1500 γρ. σελινόριζα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη σελινόριζα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με
αρκετό αλατισμένο νερό. Την αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίζουμε τη σελινόριζα. Μόλις κρυώσει λίγο, την περνάμε από τον μύλο των λαχανικών και την πολτοποιούμε. Τη βάζουμε σε βαθύ μπολ και την αναμιγνύουμε με το βούτυρο λιωμένο, την κρέμα γάλακτος χλιαρή, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου