
- 100 γρ. μέλι
- 100 γρ. μελάσα
- 70 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 100 γρ. βούτυρο
- 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μίγμα μπαχαρικών(Καννέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γλυκάνισο, σε ίσες ποσότητες)
- 1 αυγό
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, τη μελάσα, τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο
και ζεσταίνουμε ελαφρά ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνουμε το μίγμα μας για 10 λεπτά να κρυώσει και το αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μίγμα μπαχαρικών και το αυγό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου σε αλευρωμένη επιφάνεια, κόβουμε διάφορα σχήματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου