Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Τυρόπιτα με μανιτάρια και πιπεριές φλωρίνης



Υλικά

  • 1 συσκευασία χωριάτικου φύλλου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
  • 500 γρ. τυρί φέτα(σπασμένη)
  • 2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. ένταμ τριμμένο
  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το βούτυρο  και σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.  Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τα
μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.  Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε την φέτα, το ένταμ , την πάπρικα ,το μείγμα μανιτάρια-κρεμμύδι-πιπεριές και  ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Σε ένα ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα της συσκευασίας  (λαδώνοντας πριν τοποθετήσουμε κάθε φύλλο). Αμέσως μετά προσθέτουμε την γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας πάλι πριν τοποθετήσουμε το καθένα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 180 C. Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την κόβουμε.

2 σχόλια:

  1. τέλεια η συνταγή σου την έκανα και βγήκε απίθανη!!! Απλά αντί για χωριάτικο φύλλο εγώ πήρα αυτή τη ζύμη κουρου https://xrisizimi.gr/proionta/zimi-kourou/ και έβαλα τη γέμισή σου!!το αποτέλεσμα ήταν θεικο, το πως έδεναν οι γεύσεις..μπράβο σου τέλεια συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε πολύ! Οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στην διάθεσή σας!

      Διαγραφή