Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Μαρινάδα BBQ για κρέας σχάρας

Υλικά
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 400 γρ. ketchup
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κίτρινο/κόκκινο curry
Εκτέλεση

Αραιώνουμε το μέλι με την ζάχαρη και το νερό και προσθέτουμε ανακατέυοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα.Μαρινάρουμε το κρέας μας σε δοχείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

*Ιδανική μαρινάδα για κόκκινο κρέας,π.χ. μπριζόλες,πανσέτες,παιδάκια,κοτολέτες κτλ.

1 σχόλιο: